top of page

Pesto Pret met Karin Tromp, drie overheerlijke recepten met Palmkool Pesto

De pesto is afkomstig van Tromp Aquafarming, waar het idee voor de pesto is ontstaan om waste tegen te gaan. Palmkool is een gewas dat erg gevoelig is voor vraat. Als biologische boeren bespuiten wij niet, maar zoeken juist naar een balans op de akkers om de natuur het waar mogelijk te laten herstellen. Ondanks dat raakt veel blad toch aangevreten wat wij dan niet kunnen oogsten. Dat vraagstuk van verspilling hebben we ook met de Aeres Hogeschool in Dronten besproken en 4 studenten aan het werk gezet om naar oplossingen te zoeken. Eén oplossingsrichting was om naar verwerking van de kool te kijken. Zo zijn we bij palmkool pesto terecht gekomen. Een heerlijk hartig product wat bij velen het echte poldergevoel van donkergroene wintergroenten geeft. Karin deelt deze maand drie recepten met haar overheerlijk palmkool pesto. Smullen!Recept 1: Bladerdeeg snack met palmkool pesto


Ingrediënten:

palmkool pesto

pakje bladerdeeg

champignons


Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de bladerdeeg.

Bak de champignons bruin en hak deze daarna fijn. Smeer eerst de palmkool pesto over het blader- deeg en daarna de champignons.

Rol de bladerdeeg op en snij deze in plakjes. Bak ze in de oven op 200 graden voor 10 minuten.


Recept 2: Palmkool pesto tosti


Ingrediënten:

palmkool pesto

2 boterhammen

tomaat

eventueel kipfilet


Smeer een laagje palmkool pesto over de boterhammen. Doe een plakje tomaat en eventueel een plakje kipfilet op de boterham. Klap daarna de tosti dicht. Verwarm de pan met een klontje roomboter. Bak de tosti totdat deze goudbruin geworden is.


Recept 3: Kip met palmkool pesto


Ingrediënten:

palmkool pesto

polderkip

bouillon

pasta


Bak de kip in de pan. Voeg een beetje water of boullion toe en een paar lepetjes palmkool pesto. Kook de pasta. Als de pasta klaar is voeg je de kip met saus toe. Tip! Je kan de kip ook bij een salade eten en de saus gebruiken als lauw-warme dressing.


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page