top of page

Perenvlaai van Karlijn Koning, Team Flevour Box

Karlijn is student aan Aeres Hogeschool en stagiaire bij de Flevour Box. Tijdens haar stage kijkt Karlijn of er behoefte is aan de Flevour Box buiten Flevoland, dat zou toch geweldig zijn! Speciaal voor deze Flevour Box deelt Karlijn het recept van haar favoriete taart, namelijk perenvlaai! De perenvlaai is perfect voor bij de koffie of als dessert met wat vanille ijs.

Pas wel op, het gevaar is dat je de hele perenvlaai in een keer op kan eten!
Ingrediënten uit de box 5 Peren

Andere ingrediënten 125 gram boter 125 bloem 100 gram suiker 3 eieren zakje vanillesuiker

Receptuur Verwarm de oven op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Klop de eieren dik met de suiker. Roer de gesmolten boter door de eieren met suiker. Roer daarna de bloem en vanillesuiker erdoor. Giet ruim de helft van dit mengsel in een bakvorm (springvorm van ca. 22 cm) en schik dan de peren erop. Giet de rest van het beslag over de peren en strijk het mooi vlak.

Bak de perenvlaai goudbruin in +- 30 minuten.


Eet smakelijk!Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page