top of page

Pasta met Chinese kool, prei en citroen van Hanneke de Jonge, Culinea

Deze pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in het seizoen, als er volop prei en koolsoorten uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zo te zeggen.

Ik heb fusilli (spirelli) pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een pastasoort in de vorm van een spiraal. Maar je kunt natuurlijk ook een ander soort (volkoren) pasta gebruiken zoals macaroni of farfalle of penne. Als je bang bent dat de kinderen de citroen erin niet lekker zullen vinden, dan laat je het eruit. Maar ik moet zeggen dat de citroenrasp wel een lekkere frisse touch geeft aan deze pasta.


Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 1 Chinese kool

Andere ingrediënten: 300 gr fusilli pasta 2 preistengels

5 takjes tijm 1 teentje knoflook 1 el citroenrasp 100 ml (soja) room peper en zout

Optioneel erbij: pijnboompitten (vegetarische) kaas, geraspt 150 gr vegetarische spekreepjes


Receptuur:

Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon. Laat dan goed uitlekken. Snijd de Chinese kool doormidden en snijd de helften in hele dunne repen.

Kook de pasta in water met ruim zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in een grote hapjespan op hoog vuur de spekjes goudbruin.

Voeg de prei toe en bak dit mee op hoog vuur tot de prei iets geslonken is. Voeg dan de kool toe en bak dit ook mee.

Rits de blaadjes van de tijmtakjes, doe dit erbij alsmede de knoflook, citroenrasp en room. Laat op nog even op hoog vuur staan.

Schep met een schuimspaan de pasta uit het water en schep dit met aanhangend vocht bij de groenten. Meng alles goed door elkaar. Als het te droog lijkt, voeg dan nog wat pasta water erbij.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Schep de pasta op de borden, bestrooi met wat pijnboompitten en rasp er de kaas boven.


Eetsmakelijk!





Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page