top of page

Ontdek Flevoland | Gastronomisch erfgoed van FlevolandEva Flantua schreef haar thesis over het gastronomische erfgoed van Flevoland. Ze vind het belangrijk om de kennis en verhalen van de eerste generatie Flevolanders goed te bewaren, gezien ze ook een belangrijke rol spelen in onze toekomst. Dit heeft ze gedaan door de verhalen van de polderpioniers op beeld vast te leggen, in samenwerking met Annejet Brandsma.


Voedsel heeft een belangrijke invloed op de vormgeving van onze wereld en dit is ook duidelijk zichtbaar in de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. Flevoland is de jongste provincie van Nederland. In de afgelopen 50 jaar is er op een bijzondere manier geschiedenis geschreven. Wil je meer weten over de geschiedenis van Flevoland?


De eerste bewoners van Flevoland waren afkomstig uit de 11 andere provincies en brachten allen hun eigen cultuur, taal, tradities en gewoontes met zich mee. Samen creëerde zij een nieuwe samenleving. Het is bijzonder te beseffen dat ook vandaag de dag de inwoner van Flevoland overal vandaan komen. Niet alleen uit de andere provincies van Nederland, maar over de hele wereld vandaan. En ook nu creëren we gezamenlijk onze leefomgeving. En voedsel blijft dan ook een verbindend element in deze landbouwprovincie.


In deze korte documentaire vertellen de eerste inwoners van Flevoland over het gastronomische erfgoed van de provincie. Een onderdeel dat maar weinig aandacht krijgt in de Nederlandse cultuur is de gastronomie en haar erfgoed. Geheel onterecht zou Eva willen zeggen. Wat deze documentaire laat zien, is dat Nederland wel degelijk diversiteit kent in het geen dat gegeten wordt binnen ons kleine land. Én dat Flevoland een plek mag zijn waar deze diversiteit tot uiting komt.Eva Flantua zet met haar bedrijf Studio Daagsch de Flevolandse gastronomie op de kaart. Wil je meer weten over Eva en wat ze allemaal doet? Bekijk dan haar website www.studiodaagsch.com.


ความคิดเห็น


bottom of page