top of page

Ontdek Flevoland | De eerste boeren in het land op zee.God schiep de aarde en de Nederlanders schiepen Flevoland. Als je goed naar dit stukje landschap kijkt, ontrafelen zich de contouren van een verhaal over vooruitgang en maakbaarheid. Flevoland is van oorsprong een landbouwprovincie. Gemaakt voor productie, om Nederland te voorzien van voedsel. En vandaag de dag gaat ons voedsel de hele wereld over.


Je moet het maar durven, een hele provincie opbouwen uit het niets. Toch is dat de manier waarop Flevoland is ontstaan: man made land, dik vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. Alles is aan de tekentafel ontstaan. De strakke landbouwgronden. De rechte wegen. De vaarten. En ook de natuur. En het mooie is, Flevoland is nooit af. Ook vandaag de dag wordt er nog volop gepionierd.


Flevoland lijkt op niets dat al bestaat. Het is duidelijk anders. Je herkent het meteen als je de provincie binnenrijdt. De heldere lijnen, die ruimte, dat moderne; dit kan alleen maar Flevoland zijn. Toch vinden vele onze provincie maar saai en plat. Maar enkel tot het horen over onze geschiedenis. Want dan besef je je opeens hoe bijzonder deze jonge polder is.


Ken jij de geschiedenis van Flevoland? En de mensen in jou omgeving, jouw kinderen?

Flevo Campus maakte een Special genaamd 'De eerste boeren in het land op zee', waarin zij je mee terug nemen in onze geschiedenis. Kijk het vooral!Op de grens tussen de stad en een van de meest productieve landbouwgebieden ter wereld vind je Flevo Campus. Dé plek waar innovaties op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken door onderzoekers, docenten, studenten, ondernemers en voedselveranderaars in de praktijk worden gebracht.


Wil je meer weten over de Flevo Campus? Check dan de website www.flevocampus.nl.

bottom of page