top of page

Masala stoof met pannenkoeken


📸: Geliefd fotografie - Everdien Molenaar


Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de Flevour box van september:

5 eieren

400 gram Forza aardappelen

2 teentjes knoflook

2 tomaten


Andere ingrediënten:

250 gram bloem

500 ml verse melk of water

2 eetlepels koolzaadolie

400 ml warm water

400 gram sperziebonen

1 ui

2 bouillonblokjes

2 eetlepels Masala kruiden

1 eetlepel komijnzaad

1 Madame Jeanette peper uit de kassen in Almere

750 gram kippendijen of andere groente uit de box wanneer je een vegetarische stoof wilt bereiden.



Receptuur:

Verwarm een pan en verhit de koolzaadolie. Laat de kipdijen heel en schroei deze in de pan aan. Wanneer de kip een mooie kleur heeft, voeg hier dan de knoflook en ui aan toe. Laat dit een paar minuten opstaan en verlaag het vuur. Voeg vervolgens de masala kruiden en komijnzaad aan toe.


Snijd de tomaten grof en voeg deze aan de kip toe.


Pak 400 ml warm water en los hier het bouillonblokjes in op. Voeg deze vervolgens bij de rest en laat het geheel op laag vuur koken.


Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Laat deze met de kip mee pruttelen. Ongeveer 45 minuten.


Optioneel zou je de laatste 10 minuten de madame jeanette peper toe kunnen voegen.


Maak vervolgens het pannenkoekenbeslag door 250 gram bloem, 500 ml melk of water, 1 ei en een snufje zout samen met mixen. Bak de pannenkoeken één voor één in een koekenpan.


Kook vervolgens 4 eieren naar wens, kort of lang.


De sperziebonen kun je stomen. Wanneer je geen stoommandje hebt kun je deze even kort blanceren tot ze beetgaar zijn. Breng de sperziebonen op smaak met wat zout. Serveer de pannenkoeken met de stoof en de sperziebonen.


Eet smakelijk!


Psss... Geen zin om zelf de pannenkoeken te bakken of vind je rotivellen toch lekkerder? Haal deze dan bij een van de toko’s die Flevoland rijk is en haal hier 4 stuks rotivellen. Verwarm deze zoals op de verpakking is aangegeven en serveer deze vervolgens bij de stoof.

bottom of page