top of page

Lokaal verhaal | Theatergroep Vis á Vis staat deze zomer op de bunne met het menu van Zoë Verloop
Zoë is chef en eigenaresse van De laurier, als echte pionier op het vlak van duurzaamheid koopt zij al jarenlang haar ingrediënten in bij lokale producenten. “Zo weet je dat de ingrediënten vers zijn en waar ze vandaan komen, dat is toch ontzettend mooi” vertelt Zoë ons.


Passie Van kleins af aan heeft Zoë een passie voor eten en stond ze op jonge leeftijd al in de keuken, toch besloot ze rond haar twintigste te starten op de kunstacademie. Tijdens haar studentenperiode kreeg ze van veel vriendinnen de vraag wat ze moesten koken voor hun schoonouders of familie, het verbaasde Zoë dat zoveel mensen eigenlijk niet wisten hoe ze moesten koken. Zo begon Zoë met het geven van kookcursussen aan vriendinnen in haar eigen keuken, dat werd al snel een succes doordat andere groepen mensen hier blijkbaar ook behoefte aan hadden!


De Laurier

Samen met een vriendin huurde ze een pand aan de laurierstraat in Amsterdam, zo ontstond ongeveer 30 jaar geleden Kookstudio De laurier. Lang voordat “duurzaam”, “lokaal” en “bewust” koken mainstream werd, werkte Zoë in haar onderneming al op die manier. De laurier is een kookschool en verzorgt de catering op locatie niet alleen voor privé en zakelijk maar ook bij televisie, theater en bij festivals. Zoë is erg innovatief en creatief, hierdoor zorgt ze altijd voor een passende catering waar smaken, textuur, sfeer en techniek elkaar raken.


WILD

Deze zomer verzorgt Zoë het menu bij theatergezelschap Vis à Vis, voor de specta- culinaire show met een scherpe nasmaak WILD. Een theatervoorstelling met een boodschap. “Deze tentoonstelling laat de rauwe realiteit van onze eetcultuur die uit balans is zien en daar heb ik mijn menu op gecreëerd” zo vertelt Zoë. Het 3- gangenmenu bestaat uit wereldse gerechten met producten uit onze polder.


Wereldpolder

De gerechten zijn dus gekruid, gesmaakt en gesausd naar de wereldse receptuur, met producten die voor 90% uit onze polder komen. “Onze eigen Wereldpolder” zo ziet Zoë het. Het menu heeft een mooie balans van dagverse groenten en is aangevuld met duurzaam scharrelvlees, lokale vis, granen en aardappelen. Bij veel gerechten denk je dat ze alleen ergens anders op de wereld te proeven zijn, precies die gerechten proef je bij Vis à Vis.


Bijzonder

Zoë verteld dat ze elke keer weer onder de indruk is over wat Flevoland voor producten te bieden heeft, ”hoe gaaf is het dat we bijvoorbeeld Quinoa in de polder kunnen telen”. We hebben altijd voedsel nodig vertelt Zoë, we eten namelijk minstens drie keer per dag een maaltijd. In Nederland zit eigenlijk al ons voedsel om de hoek, dat beginnen we allemaal steeds meer te beseffen.Wil je meer weten over De laurier? Neem dan een kijkje op de website.


Wil je meer weten over Vis à Vis of kaartjes bestellen voor de tentoonstelling WILD? Neem dan een kijkje op de website. De voorstelling WILD is te zien vanaf 2 juni t/m 18 juli en van 18 augustus t/m 26 september 2021.Comments


bottom of page