top of page

Lokaal verhaal | Sanne & Marc van boerderij Groeizaam

In februari 2019 hebben Sanne en Marc boerderij Groeizaam overgenomen van zorgorganisatie Triade nadat ze er een aantal jaar in dienst zijn geweest. Boerderij Groeizaam is een biologisch zorgbedrijf, ze bewerken 5,5 hectare grond en hebben een koude kas waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Alle producten die ze telen, verkopen ze zelf in hun eigen biologische winkel. Marc is de zorgboer, verantwoordelijk voor het commerciële stuk. Sanne is de zorgboerin en verantwoordelijk voor de zorg.


Als we vragen wat hun visie op het voedselsysteem is antwoord Sanne: “Het is fijn als er kortere lijnen zouden komen, tussen producent en consument. Dat er lokale producten worden geconsumeerd die in de verschillende seizoenen worden geteeld. Zodat consumenten weer met de seizoenen mee gaan eten. Op onze boerderij proberen we dit te bewerkstelligen.”

De missie van Sanne en Marc is om de deelnemers zich verbonden te laten voelen met boerderij Groeizaam. Iedereen heeft zijn eigen talenten en verantwoordelijkheden, waardoor iedereen een steentje kan bijdragen in de bedrijfsvoering. Daarnaast willen ze de boerderij openstellen voor de omgeving. Op deze manier kan ook de omgeving zelf ervaren en kennis kan opdoen.

De biologische producten die met veel zorg en liefde worden gezaaid, geplant en geoogst zijn volgens Sanne hun toevoeging aan het Flevolandse voedsellandschap. Aardappelen, pompoenen, diverse soorten kool, verschillende soorten fruit en groente op de kleine tuin en in de kas. Ook hebben ze bloemen in de pluktuin. Ze zetten deze producten af aan de biologische groothandel, er gaat een deel naar ekoboerderij de Eerste, de marktkraam van Henrikes farm en een deel wordt in onze eigen biologische winkel verkocht. In de toekomst hopen ze de boerderij uit te breiden met biologische kippen, in een mobiele kippenstal wellicht.


Wil je meer weten over Boerderij Groeizaam of wil je graag een keer langsgaan bij de pluktuin? Neem dan een kijkje op de website of breng een bezoek aan de winkel.

Comments


bottom of page