top of page

Lokaal verhaal | Krispijn van BioRomeo met deze maand: rammenas

BioRomeo is opgestart door Krispijn in 2012 en werkt samen met boeren uit Flevoland. Samen leveren zij een breed assortiment van biologische groenten en fruit. BioRomeo draagt zorg voor de natuur, omgeving en de korte voedselketen.


Krispijn van den Dries is opgegroeid op een biologisch akkerbouwbedrijf. BioRomeo is in 2012 opgestart nadat Krispijn vond dat de consument en de boer erg ver van elkaar af stonden door de lange ketens. Krispijn verteld dat hij het ontzettend belangrijk vindt dat de consument en boer dichterbij elkaar komen te staan, ook om zo elkaar beter te begrijpen!


BioRomeo werkt in een korte keten, wat betekent dat het van de boer gelijk naar de winkel gaat. De producten van Bio Romeo zijn te vinden in de Ekoplaza, boerderijwinkels en op de zaterdagmiddag marktkraam van Henrike in Emmeloord. BioRomeo werkt ongeveer met een 10-tal boeren samen, met allen hun eigen producten. Door samen te werken bereik je veel meer, verteld Krispijn. ‘ Het is fijn om een breed assortiment te hebben, maar het is al helemaal fijn dat je zoveel kennis met elkaar kan delen!’.


Alle boeren die via Bio Romeo leveren zijn biologsich en hebben veel aandacht voor de natuur, dieren en de mens. Krispijn verteld dat het ontzettend belangrijk is om op de juiste manier met de grond om te gaan, dit doet BioRomeo door te werken met een rijpadensysteem en de grond regelmatig rust te geven door er natuur of rustgewassen op te laten groeien.


In de Flevour Box zit de rammenas van BioRomeo. Rammenas wordt ook wel de winterradijs genoemd, de rammenas wordt geoogst in oktober maar kan lang bewaard worden in grote koelcellen als ze nog ongewassen zijn. De rammenas groeide afgelopen jaar op een halve hectare en produceerde ongeveer 20.000 kg!
Wil je meer weten over Bio Romeo? Neem dan een kijkje op de website, Instagram of Facebook! Of stuur een e-mail naar info@bioromeo.nl


Comments


bottom of page