top of page

Lokaal verhaal | De biologische groenten van Bio Brass uit Zeewolde.

Bio Brass is sinds 2005 actief in de teelt, verwerking en marketing van biologische groenten. Bio Brass is gevestigd in Zeewolde en deze maand vind je hun heerlijke bloemkool, broccoli en bleekselderij in de Flevour Box!


Op de vruchtbare gronden in Flevoland worden in een ruime vruchtwisseling een breed assortiment groenten geteeld voor zowel retail als verwerkende industrie. Doordat Bio Brass werkt met een korte keten, zijn ze in staat om een stabiel volume te verzorgen voor afnemers uit Europa.


Het teeltareaal van Bio Brass bestaat uit zo’n 250 hectare bloemkool, broccoli, koolsoorten, bleekselderij, pastinaak en diverse slasoorten. Met name voor de Hollandse, Britse, Duitse en Scandinavische markt. Door teeltrotatie hebben ze hier zo’n 2.000 hectare grond voor nodig. Deze schaal en specialisatie is alleen mogelijk door een unieke samenwerking tussen vier aangesloten grondpartners.Bio Brass heeft als doel zo efficiënt mogelijk te verbinden binnen de voedselketen, dit in combinatie met rust, ruimte en afwisseling in de teelt. Doordat deze combinatie zo goed werkt is het mogelijk dat steeds meer mensen kunnen genieten van mooie, gezonde, betaalbare maar bovenal lekkere biologische groenten. En hoe gaaf, Bio Brass bewerkt en verpakt hun producten op het bedrijf en waar mogelijk zelf als op het land tijdens de oogst!


Voor Bio Brass is biologisch telen heel gewoon. “Wij delen graag onze passie en visie achter onze teeltmethode met klanten, consumenten, beleidsmakers, studenten, scholieren, oftewel iedereen!” vertellen ze ons. Bio Brass laat zien, ruiken, voelen en proeven om uit te leggen waarom biologische teelt allesbehalve ingewikkeld is! “Door biologisch te telen dragen we bij aan een gezonde bodem. Dit doen we onder andere door een uitgebreide vruchtwisseling te hanteren. De gewassen helpen elkaar dan om gezond te blijven. Alle voeding die ze nodig hebben krijgen ze uit de grond, enkel aangevuld met wat dierlijke mest.” Zo vertelt Bio Brass ons.


In de Flevour Box van Juni zit de biologische bleekselderij, bloemkool en broccoli van Bio Brass. Deze gewassen worden allemaal voorgekweekt en vanaf maart in de volle grond geplant. Vervolgens wordt de oogstperiode vanaf juni ingeluid en gaat door tot november. Door gebruik te maken van zogenaamde zomer en herfstrassen zorgt Bio Brass ervoor dat het gewas optimaal voor dat moment en de bijhorende teeltomstandigheden geschikt zijn.Wil je meer weten over Bio Brass? Neem dan een kijkje op www.biobrass.nl of neem een kijkje op de Facebook van Bio Brass. Ben je benieuwd naar hoe een seizoen bij Bio Brass eruit ziet?

コメント


bottom of page