top of page

Lokaal verhaal | Buurtbakker Broodletter van Fiona Ekeler

Fiona is een opgeleide buurtbakker. En werkt met uitsluitend goede en duurzaam verbouwde granen uit Flevoland. Haar producten zijn meestal biologisch gecertificeerd, gemaakt van desem, ambachtelijk gebakken en goed voor je gezondheid. De broden zijn goed verteerbaar, omdat ze de tijd krijgen om te rijzen. Fiona voegt geen conserveringsmiddelen toe, zoals extra gluten, gluten versterkers, enzymen en andere kunstmatige stoffen. Daarnaast werkt ze met haar eigen desem. Het is een vast assortiment met iedere week iets extra’s. Croissants en meergranenbrood zitten in het vaste assortiment. Suikerbrood of chocoladebroodjes of suiker knoopjes kunnen zijn wel eens een extra keuze zijn.


Fiona zet haar broden af bij lokale horeca en verkoopt online via haar website direct aan buurt. Het assortiment is groot en wekelijks wisselend. Een greep uit het assortiment van Broodletter: Franse baguette, croissants, ciabatta, pistolets, meerzaden, volkoren, vloerbroden, appelbollen, noten-en vruchtenbroden, maar ook koeken en taartjes. Consumenten kunnen tot donderdagmiddag 17:00 uur hun bestelling doorgeven via de website op via Whatsapp. Op vrijdag en zaterdag zijn Fiona en haar gezin bezig met het voorbereiden en bakken van de bestellingen. Op zaterdag kan iedereen zijn of haar bestelling tussen 9:30 uur en 12:30 uur komen ophalen bij de buurt bakkerij. De ingrediënten die gebruikt worden bij Broodletter zijn grotendeels van Flevolandse afkomst. Fiona werkt samen met de granen en spelt van Zonnespelt. In de toekomst hoopt Fiona een bakkerij in de buurt te kunnen openen. Daarnaast ziet Fiona ook toekomst in samenwerkingen met lokale boeren en producenten. Het lijkt haar enorm leuk om gezamenlijk workshops te geven.Growing Green Speld

Na alle hobbels in de weg heeft Fiona helemaal haar roeping gevonden in de buurt bakkerij. Afgelopen februari heeft ze een ‘Growing Green Speld’ in ontvangst mogen nemen tijdens het Stijgerfestival. De ‘Growing Green Speld’ wordt uitgereikt aan personen die duurzaam en sociaal bezig zijn in Almere. Met Broodletter is Fiona voor de buurt gaan bakken, wat daardoor ook een sociaal gebeuren werd. Veel mensen kenden elkaar van gezicht of van de school van hun kinderen, maar nu kwamen ze daadwerkelijk met elkaar in contact en hadden leuke gesprekken. Fiona: “dat was zo’n leuke bijkomstigheid en ook zeer welkom op de buurt. Zelfs nu met Corona, maken mensen met elkaar, op veilige afstand, contact met elkaar. En ontstaan er leuke praatjes”.


In de Flevour box vind je deze maand twee spelt borrelbroodje met ‘on top’ olijfolie, rozemarijn en grof zeezout. Deze broodjes zijn het allerlekkerste wanneer je ze nog even in de oven doet. Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de broodjes 5 tot 6 minuten in de oven. Heerlijk op een borrelplank, met een beetje boter of een kopje soep. De broden van Broodletter zijn gemaakt zonder conserveringsmiddelen, let hier dus op na het ontvangen van de Flevour box. Geniet hetzelfde weekend nog van de broodjes.


Meer weten over Broodletter en waar je de broden van Fiona kan bestellen? Dat kan! Je kan het bedrijf van Fiona vinden via de website. Voor vragen stuur een mail naar info@broodletter.nl of een Whatsapp bericht. Houd ook de facebook pagina van Broodletter in de gaten voor het laatste nieuws over het wekelijks wisselend assortiment.


Het sluiten van de horeca voor de tweede keer dit jaar heeft veel invloed op de boeren en producten in Flevoland. Ondernemers zoals Fiona hebben jullie hulp nu meer dan ooit nodig, #supportyourlocals.
Comentários


bottom of page