Koolrabi salade met appel en walnoten van Hanneke de Jonge, Culinea

Koolrabi is een tamelijk onbekende en onbeminde groente en dat is jammer. De gezonde lichtgroene of paarse knol verdient wat meer aandacht. Meestal zijn deze knollen lichtgroen, maar soms ook paars of rood.

De smaak is echter hetzelfde en na het schillen van de koolrabi zijn ze allemaal roomwit. Koolrabi wordt in de vroege zomer verkrijgbaar. Je kunt het gekookt of rauw eten. Rauw is het iets pittig zoals een radijsjes en gekookt proeft het een beetje als de knolselderij.


Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box:

1 middelgrote koolrabi

1 grote appel


Andere ingrediënten:

50 gr pecannoten

8 zachte dadels


Ingrediënten dressing:

100 ml Griekse yoghurt

2 el honing

1 tl ras-el-hanout uit de vorige Flevour Box

peper en zout naar smaak


Receptuur:

Schil de koolrabi en appel en rasp deze met een grove rasp, een mandoline of met een keukenmachine.


Maak een dressing door de yoghurt te mengen met de honing en ras-el-hanout. Breng op smaak met peper en zout.


Meng de geraspte koolrabi en appel door de dressing. Hak de pecannoten in stukken en snijd de dadels in stukjes en meng dit door de salade.



Simpel en lekker!




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!