Bauke van der Veen is bestuurslid bij vereniging Flevofood, bestuurslid bij BoerenVoorBuren, onderdeel van internationale case study ‘Smart Chain’, oprichter en eigennaar Vleesch&Co én kook enthousiasteling. Deze keer heeft Bauke een heerlijke salade gemaakt van koolraap.

Recept voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten uit de box:
1/2 koolraap
Andere ingrediënten:
20 gram walnoot (stuk of 5 a 6)
kwart citroen
2 eetlepels mayonaise
zwarte peper
(zee)zout
Receptuur:
Schil de koolraap en snijd de koolraap in hele dunne plakken van 1 a 2 mm.
Leg een aantal plakken op elkaar en snijd er reepjes van. Dit heet julienne snijden.
Hak de walnoten redelijk fijn.
Blancheer de reepjes julienne 2 minuten in kokend water met wat zout.
Schep uit de pan in een zeef, en houdt onder de koude kraan. Hiermee stop je het garingsproces.
Laat uitlekken, en doe de koolraap in een kom. Voeg de walnoot stukjes toe.
Voeg wat mayonaise toe, en schep door, net genoeg zodat de reepjes wat bedekt zijn met wat mayo. Voeg wat zout, peper en naar smaak citroensap toe en roer goed door.
Heerlijk op een toastje of een snee gegrild brood!
Je kan de salade nog een paar dagen bewaren in de koelkast.