top of page

Koken met verveine | Karin Tromp

Verveine is een citroenachtig kruid, ook wel citroenverbena genoemd, heerlijk in de thee. Het kruid kenmerkt zich door haar stevig blad en de sterke citroengeur. Het kruid begint aan populariteit te winnen, en nu ook in Flevoland: geproduceerd in Lelystad bij Tromp Aquafarming.

Hier vind je twee recepten voor verveine. Beide het proberen waard.


Citroenverbena-siroop

Ingrediënten uit de box

Flinke handvol citroenverbena-blaadjes

Andere ingrediënten:

300 ml water

300 g suiker

1 citroen, in schijven


Receptuur Doe het water met de suiker in een pan. Breng het aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Draai het vuur lager. Voeg de citroenverbena en de schijfjes citroen toe en laat ze 5 minuten mee warmen. Zet dan het vuur uit en laat de kruiden een uur trekken in de siroop. Zeef de vloeistof.De siroop kun je nu direct gebruiken, in de koelkast is ze een week houdbaar.


Je kunt ook de siroop weer aan de kook brengen en kokend heet met behulp van een trechter in een schone, droge glazen fles gieten. Dan is de siroop zeker 3 maanden houdbaar, ook buiten de koelkast.


(Recept twee vind je onder de foto:)


Koude Citroenverbena-thee

Ingrediënten uit de box: 2 takjes citroenverbena


Andere ingrediënten:

1.5 liter water 100 gram suiker IJsblokjes


Receptuur: Warm het water op in een pan en vanaf het moment dat het kookt, giet je het over de verveine takjes in een comfortabele mok of theepot. Voeg suiker toe en laat afkoelen. Voeg ijsblokjes toe.


Tip: Om te zorgen dat het mengsel niet bitter wordt, moet je de blaadjes na 10 minuten verwijderen en in koud water bewaren.Geniet ervan!


Meer weten over Tromp Aquafarming? Dat kan! Je kan het bedrijf van Karin & Edwin vinden via de website of stuur een mail naar info@trompaquafarming.nl. Houd ook de instagram pagina van Tromp Aquafarming in de gaten voor het laatste nieuws. Wil je meer kookinspiratie voor palmkool, verveine en tips voor het behoud van de plant: stuur een mail naar Tromp Aquafarming en ontvang de inspiratie folder digitaal!


Comments


bottom of page