top of page

Koken met geredde aardappelen: Marokkaanse komijn friet


Op 27 juni is er een nationale aardappelberg-dag. De weggevallen vraag naar friet vanuit de horeca, festivals en export is een grote zorg voor veel boeren. De aardappels blijven liggen en wordt met een veel lagere waarde benut voor bijvoorbeeld biogas of veevoer. Het bedrag dat de boer hiervoor krijgt is vaak lager dan de kostprijs, wat niet alleen de boer benadeeld, maar wat ook resulteert in honderdduizenden kilo’s voedselverspilling. Ontzettend zonde en dat laten wij, inwoners van Flevoland, natuurlijk niet gebeuren. We roepen iedereen op zaterdag 27 juni aardappelen te komen scheppen in Lelystad en Almere van 10:00 tot 14:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.aardappelberg.nl


Recept: Marokkaanse komijn friet van Nadia Zerouali

Ingrediënten:

Uit Flevoland

4 geredde aardappelen


Daarbuiten

olie om te frituren

versgemalen komijnzaad

grof zeezout

rozenharissa van Souq

Receptuur:

Verhit de olie in een frituurpan of wok.

Schil de aardappels, snijd in frieten en dep droog. Zodra de olie heet is de frieten, in kleine porties, in 1 keer goudbruin en gaar frituren. Laat op keukenpapier uitlekken. Meng 1 deel komijn op ½ deel zout.

Serveer de ‘slappe’ frietjes met wat komijnzout en geef er wat rozenharissa bij.

Bestrooi eventueel met wat fijngesneden verse koriander of peterselie of verkruimel er wat gedroogde rozenknopjes over.


Wil je weten waar je deze ingrediënten lokaal kunt kopen? Kijk dan op koop lokaal!



bottom of page