top of page

Knolselderijsoep met salie van Hanneke de Jonge, Culinea

Deze romige knolselderijsoep met chorizo en salie is een absolute topper! Het pittige van de chorizo en de salie gaan zo goed samen met de smaak van knolselderij. Je kunt de chorizo ook vervangen door een vegetarische chorizo van Garden Gourmet.

Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 1 ui 1 knolselderij Eventueel met plakjes knakwortel of 100 gram (vegetarische) chorizo


Andere ingrediënten: 1 preistengel 1 teentje knoflook 20 gr boter of margarine 1 ltr kippenbouillon scheut olijfolie 20 salieblaadjes 100 ml (soja) room


Receptuur:

Schil en snipper de ui, snijd alleen het witte van de prei in dunne ringen en hak het knoflookteentje fijn.

Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.

Laat de boter smelten in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui, prei en knoflook. Laat het niet verkleuren. Voeg dan de blokjes knolselderij toe en bak dit nog even mee.

Giet de bouillon erbij en laat op middelhoog vuur ongeveer 20-25 minuten zacht koken tot de knolselderij lekker zacht geworden is.

Snijd ondertussen de chorizo in hele kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een bakpan en bak hierin de salieblaadjes krokant.

Schep ze eruit en bak in dezelfde olie de schijfjes knakwortel of (vegetarische) chorizoblokjes krokant.

Schep nu de groenten en bouillon in een blender en pureer het samen met de room tot een romige soep of pureer het in de pan met een staafmixer.

Pureer net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt. Als het te dik lijkt, voeg dan nog wat water, bouillon of room toe.

Lepel de soep in kommen en verdeel de krokante salieblaadjes en chorizoblokjes hierover.


Smullen maar!Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page