top of page

Klassieke schorseneren met peterselieroomsaus van Nadia Zerouali

Nadia is smaakmaker van de Flevour Box en weet met elk product de lekkerste gerechten te maken. Wil je meer over Nadia weten? Neem dan een kijkje in het magazine van oktober waar een interview staat met Nadia. Deze maand heeft Nadia weer recepturen voor ons gecreëerd, in deze post schorseneren in peterselieroomsaus. Eet smakelijk!


Een recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 1 kilo schorseneren

1 kleine ui


Andere ingredienten:

4 eetlepels azijn

25 gram bloem

2 eetlepels olie

peper & zout

½ eetlepel crème fraiche

½ bosje peterselie


Receptuur:

Maak de schorseneren schoon en schil ze, onder water, met handschoenen aan. Bewaar ze eventueel tot gebruik in een laagje water met wat azijn.


Roer de bloem met een scheutje water tot een glad papje. Meng dit papje in een pan met 2 l water, 2 el azijn, 1 el zout en de olie en breng al roerende aan de kook.


Voeg de schorseneren toe en laat met het deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar koken.


Pel en snijd ondertussen het uitje fijn. Breng de crème fraiche met de ui in een steelpan aan de kook. Laat zachtjes doorwarmen. Snijd de peterselie fijn. Schep wat peterselie door de saus en breng op smaak met peper en zout.


Laat de schorseneren goed uitlekken. Verdeel over een warme schaal, schenk er wat saus over en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met gekookte aardappeltjes en ham.Smakelijk!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comments


bottom of page