Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt van Hanneke de Jonge, Culinea


Deze kakisalade met feta, blauwe bessen en munt is zo lekker van zichzelf dat het eigenlijk geen dressing nodig heeft. Als je toch een dressing wilt maken, meng dan wat mandarijnsap met olijfolie.


Neem wel een lekkere rijpe kaki, deze zijn heerlijk zoet en dat past goed bij het zoute van de feta. De blauwe bessen en munt zorgen weer voor een extra frisse smaak. Het is een match made in heaven. Heerlijk!


Serveer het als lunch of als voorgerecht.



Recept voor 2-4 personen


Ingrediënten:

2 rijpe kaki's

75 gr feta

1 zakje rucola sla

2 takken verse munt

1 handvol blauwe bessen uit de Flevour Box

Receptuur:

Spoel de kaki's schoon en snijd ze in hele dunne plakken.

Snijd de feta in stukjes of verkruimel het.

Verdeel de rucola over 1 grote schaal of kleine bordjes. Leg hierop de plakken kaki.

Leg de feta en muntblaadjes ernaast.

Bestrooi met de blauwe bessen en versier eventueel met eetbare bloemen.



Geniet ervan!

Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook?' Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!