top of page

Haagse Bluf van Hanneke de Jonge, Culinea


Haagse bluf is een klassiek nagerecht gemaakt van luchtig opgeklopte eiwitten met suiker en bessensap.

Rode bessensaus kan je in flesjes bij de supermarkt kopen, maar ik heb het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. Maak het bessensap wel bijtijds, dit moet namelijk wel goed gekoeld door de eiwitten geklopt worden.

Tip: Haagse bluf wordt gemaakt van rauwe eieren, dit is niet geschikt voor zwangere vrouwen, ouderen en hele kleine kinderen. Houdt daar rekening mee.


Recept voor 2 personen


Ingrediënten:

3 eiwitten (M)

75 gr suiker

snufje zout


Rode bessensaus:

200 gr rode bessen uit de Flevour Box

1 mandarijn, rasp en sap ervan

40 gr geleisuiker speciaal

2 el water

Receptuur:

Bessensaus: Spoel de rode bessen schoon in een vergiet. Rits ze van de takjes af en doe ze samen met de geleisuiker en de rasp en het sap van de mandarijn in een steelpan.

Breng de bessen al roerend aan de kook en laat het op laag vuur zo’n 5 minuten al roerend koken. Haal de pan van het vuur en giet alles door een fijne zeef.

Druk met spatel zoveel mogelijk van het mengsel door de zeef. Laat de rode bessensaus afkoelen en zet het dan in de koelkast.


Bluf: zorg ervoor dat de mengkom en gardes van je mixer brandschoon en vetvrij zijn.

Doe de eiwitten, bessensaus en suiker in de mengkom.

Klop met de handmixer (eerst op lage stand, daarna hoger) tot je een zeer luchtig schuim krijgt. Als het goed is kan je de kom ondersteboven houden en valt het schuim er niet uit.

Verdeel het schuim over 4 glazen en garneer het met wat rode besjes. Serveer direct of zet het afgedekt in de koelkast.Geniet ervan! Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook?' Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comments


bottom of page