Groene quinoa voorjaarsbowl. Dit is een voorjaarssalade met lekkere groene asperges, doperwtjes en sojaboontjes erin. Als de asperges niet meer in het seizoen zijn, vervang ze dan door boontjes.

Recept voor 2-3 personen
Ingrediënten salade:
150 gr gekookte quinoa uit de Flevour Box
1 el olijfolie peper en zout
150 gr groene asperges uit de Flevour Box
75 gr doperwten
75 gr sojaboontjes
1 handje pompoenpitten
Ingrediënten korianderpesto:
15 gr koriander
40 gr cashewnoten
1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in stukken gesneden
1/2 limoen, rasp ervan
peper en zout en een scheut olie
Ingrediënten ricotta:
100 gr ricotta
2 el pesto
pssst.. lust je geen koriander? In de Flevour Box van juni zit ook een potje met daslookpesto. Die kan je ook heerlijk eten met deze salade.
Receptuur:
Pesto: Doe alles in een keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel nog wat olie toe. Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
Salade: Breek eventueel de harde onderkanten van de asperges eraf en kook ze gaar in kokend water met zout.
Doe ondertussen de bevroren erwtjes en sojaboontjes in een vergiet. Giet de gekookte asperges hierop en spoel het dan af met koud water. Laat goed uitlekken.
Doe twee eetlepels pesto in een kom en meng de rest van de pesto door de gekookte quinoa.
Meng hier dan de erwten en sojaboontjes door. Schep dit in de kommen. Doe de ricotta in de kom bij de twee eetlepels pesto en klop dit luchtig op met handmixer.
Lepel een dot op quinoa en serveer de bowl met de asperges erop en bestrooi het met de pompoenpitten en een paar korianderblaadjes.
Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!