Glutenvrije en zuivelvrije scones met jam van appel, aardbei en chiazaad

Speciaal voor het Flevour Magazine maakt Soraya elke maand overheerlijke recepten. Deze maand vind je het recept voor glutenvrije en zuivelvrije scones met jam!




Jam

Ingrediënten voor jam:

1 appel

1 cup vier vruchtensaus

2 cups aardbeien 6 eetlepel agave siroop

Sap van een halve limoen

3 eetlepel chiazaad

½ tot 1 cup water

weckpotjes


Scones

Ingrediënten voor scones: 350 gram glutenvrij meel

60 gram kokosbloesemsuiker

100 gram plantaardige harde margarine

1 ei, losgeklopt

175 milliliter amandelmelk

4 theelepel bakpoeder (1 zakje)

1 theelepel xanthaangom

2 theelepel vanille aroma

Grote snuf zout

30 gram rozijnen

30 gram cranberries


Receptuur jam:

Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine stukjes (met schil!). Kook de appel zacht met het water. Voeg vervolgens de vruchtensaus, de aardbeien, het limoensap en de agavesiroop toe en kook dit voor ongeveer 10 min. Blij het mengsel af en toe roeren.


Haal de pan van het vuur en voeg nu het chiazaad toe. Roer het mengsel af en toe door en als het een beetje is afgekoeld kun je het in schone weckpotten verder laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Zo simpel is het!


Receptuur scones:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Klop met elektrische deeghaken de margarine samen met de suiker en het vanille aroma zacht in een kom, totdat het een egale massa is.


Zeef nu het meel, de bakpoeder en de xanthaangom boven het margarine-suikermengsel en mix dit met de deeghaken, totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg ook het zout toe en mix het nog kort even door. Voeg dan de amandelmelk en het ei toe. Klopt dit kort nog even door.


Als het deeg bijna bij elkaar komt, voeg dan de rozijnen en cranberries toe. Kneed dit snel met de hand even door.


Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 cm dik. Steek hier rondjes uit met een steekring of glas en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant van de scones eventueel met wat amandelmelk of losgeklopt ei.


Bak de scones voor ongeveer 15-18 minuten in de oven.


Laat de scones even afkoelen en serveer ze vervolgens met wat veganistische boter en onze zelfgemaakte jam!


Eetsmakelijk!





Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!