Gevulde peren van Zoë Verloop

Zoë is chef en eigenaresse van De laurier, als echte pionier op het vlak van duurzaamheid koopt zij al jarenlang haar ingrediënten in bij lokale producenten. “Zo weet je dat de ingrediënten vers zijn en waar ze vandaan komen, dat is toch ontzettend mooi” vertelt Zoë ons. Speciaal voor het Flevour Magazine deelt ze een van haar favoriete recepten: gevulde peren.



Ingrediënten:

3 stevige rijpe peren

40 gr kristalsuiker

geraspte schil van 1/2 citroen

75 gr rietsuiker

1 eidooier

25 gr witte amandelen

25 gr boter

250 gr mascarpone

2 el amaretto

50 gr broodkruim

1 dl witte wijn


Receptuur:

Verwarm de oven voor op 175ºC.


Snijd de peren doormidden en verwijder de pitten.

Hol voor de vulling de peren iets uit.

Hak het uitgelepelde vruchtvlees fijn en bewaar voor de vulling.


Roer eidooier, amaretto en kristalsuiker door elkaar.


Hak de amandelen fijn en meng ze met het broodkruim, peervruchtvlees en de geraspte citroenschil.


Roer er het amarettomengsel doorheen.


Verdeel de vulling over de perenhelften en leg er een klontje boter op.


Leg de peren in een ovenschaal.


Verwarm de witte wijn, los de rietsuiker erin op en schenk de wijn bij de peren.


Bak ze ± 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling stevig is.



Smullen!



Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!