top of page

Gestoofde uitjes met knoflook

Speciaal voor de Flevour box ontwikkelde smaakmaker Nadia Zerouali een heerlijk recept met de trots van Flevoland: uien.

Fotograaf: Sven Benjamins


Flevour recept: Gestoofde uitjes met knoflook van Nadia Zerouali

Ingrediënten:

Uit Flevoland

600 g ui (naar keuze kan ook met sjalotjes, pareluitjes, rode ui) 2 teentjes knoflook 2 dl appelsap 25 g boter ½ el honing


Daarbuiten

1 laurierblaadje

2 el appelazijn

zout

Receptuur:

Pel de uitjes: laat de kleintjes heel en halveer of snijd de grotere exemplaren in partjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes.


Breng de uitjes met de knoflook, het laurierblaadje, appelsap, azijn, de boter, de honing en een mespuntje zout aan de kook. Laat met het deksel op de pan ca. 40 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de uitjes lauwwarm of koud.


Wil je weten waar je deze ingrediënten lokaal kunt kopen? Kijk dan op koop lokaal!



bottom of page