top of page

Gestoofde bleekselderij van Hanneke de Jonge, Culinea

Bleekselderij wordt bijna niet zo gegeten en dat is eigenlijk jammer. Deze gestoofde bleekselderij is heel erg lekker, probeer het eens!


Je kunt bleekselderij rauw gebruiken in een salade, maar ze zijn ook heerlijk om als borrelhap te serveren gevuld met bijvoorbeeld een blauwe of geitenkaascrème. Daarnaast worden ze veel en vooral gebruikt is soepen en stoofpotten. Je kunt er ook sap van maken, bleekselderij is vocht afdrijvend en wordt daarom als sap gedronken. Je kunt dit sap weer in een smoothie verwerken.

De buitenste stengels kunnen vervelende draadjes (harde nerven) hebben. Die draden zitten aan de bolle en zijkanten. Verwijder dit door de stengels te schillen met een dunschiller of door een stukje van de stengel af te breken en dan de draden ermee af te trekken.

Spoel daarna de stengels schoon onder de koude kraan.


Recept voor 2 tot 4 personen


Ingrediënten:

8 stengels bleekselderij uit de Flevour Box

15 gr roomboter

120 ml bouillon

zwarte peper

1 takje tijm

1 laurierblaadje

Receptuur:

Spoel de stengels bleekselderij goed schoon. Schil de vezelige buitenste stengels met een dunschiller en snijd ze dan in 4 stukken.


Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Eenmaal gesmolten, voeg je de bleekselderij toe en stoof je het ongeveer 5 minuten in de roomboter.


Voeg de bouillon, peper, tijm en laurier toe, dek de pan af en zet het vuur laag. Stoof tot de bleekselderij gaar maar niet te zacht is in ongeveer 15 minuten.


Haal de deksel van de pan en laat de selderij nog eens 5 minuten koken of tot het vocht helemaal ingekookt is.


Serveer het op een schaal en garneer met de achtergehouden blaadjes.


Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comments


bottom of page