top of page

Geroosterde wortelpeterselie met harissa, quinoa & peterselieolie van Nadia Zerouali

De wortelpeterselie is afkomstig van het bedrijf Zonneheerdt in Dronten. Martin Topper is de derde generatie binnen het duurzame familiebedrijf. Met trots teelt Martin hier groentegewassen op de meest vruchtbare grond, de bodem van de zee! Wortelpeterselie is een variant van de gewone peterselie waar men het blad van gebruikt. Deze wortelpeterselie wordt voor zijn witte penwortel gekweekt. Wortelpeterselie kwa kleur en vorm heeft het uiterlijk van een pastinaak, maar de smaak heeft eerder iets weg van peterselie met een nootachtige smaak. Heerlijk in soepen en sauzen maar ook te gebruiken in stamppotten. Deze maand heeft Nadia weer recepturen voor ons gecreëerd, in deze post de geroosterde wortelpeterselie. Eet smakelijk!


Credits: Sven Benjamins

Een recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 600 gram wortelpeterselie

2-4 eetlepels harissa

250 gram quinoa


Andere ingrediënten: frisgroene olijfolie

½ bos peterselie

1 teentje knoflook

peper & zout

1 el citroensap


Receptuur:

Verwarm de oven voor op 200C.


Schil de wortelpeterselie en meng in een passende ovenschaal met een flinke scheut olijfolie en de harissa naar smaak, hoe meer hoe pittiger. Laat in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar roosteren. Tussentijds geregeld omscheppen en evt. afdekken met aluminiumfolie als de peterseliewortel nog niet gaar maar wel genoeg geroosterd is.


Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten.


Was de peterselie en snijd grof.

Pel en snijd het teentje knoflook grof.

Doe de peterselie en knoflook in de beker van de staafmixer en schenk er net zoveel olijfolie op totdat de peterselie onder staat. Pureer met een staafmixer tot een gladde groene olie.

Zeef eventueel. Breng op smaak met wat peper en zout en citroensap.


Serveer de geroosterde peterseliewortel met de warme quinoa, schenk er wat van de peterselieolie over en druppel er wat extra harissa over.


Lekker met gebakken vis


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Comentários


bottom of page