top of page

Geroosterde aubergine uit de oven van THE VEGGIE WEEK

Soraya Omtzigt is een zesdeklasser op het Baken Trinitas Gymnasium in Almere. Samen met Ester van der Wal zijn zij samen in 2018 THE VEGGIE WEEK begonnen. Dit is een actie, waarbij we elk jaar met meer dan 100 deelnemers een week lang geen vlees en vis eten. Elke maand maakt Soraya de meest overheerlijke vegan recepten voor het Flevour Magazine. Deze keer mogen wij mee smullen van een recept met geroosterde groenten. Wist je dat Soraya vorige maand een vegan carrot cake en de vegan BBQ pizza voor ons heeft gemaakt?!


Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box 1 ui 2 teentjes knoflook halve prei

Andere ingrediënten 2 aubergines fles olijfolie snufje zout snufje peper 2 eetlepels ketjap manis


Receptuur:

Snijdt de aubergines in plakken van ongeveer 0,5 cm. Smeer ze in met wat olijfolie en besprenkel één kant met wat peper en zout.

Bak de aubergines in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven gedurende 25 min. draai ze tussendoor een keer om en giet er een klein beetje water overheen, zodat ze gaar stomen.

Versnipper intussen de ui en de knoflook. Snij de prei in halve ringen. Fruit eerst de ui en prei aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de knoflook en de ketjap manis toe. Voeg ook een klein beetje water toe en laat dit sudderen.

Als de aubergine plakken klaar zijn, leg ze dan in een ovenschaal. Giet hier het mengsel van prei, ui en knoflook overheen, inclusief het groentevocht.

Besprenkel de ovenschaal eventueel met de Dukkah kruiden en nog wat verse kruiden, zoals peterselie. Zo makkelijk is het! Tip: heel lekker met wat gebakken aardappelschijfjes!


Eet smakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page