top of page

Gepofte Knolselderij van Anne Driesman

Anne zou zichzelf omschrijven als een echte hobby chef en heeft deze maand een heerlijk groenterecept gemaakt. Dit gerecht kan dienen als hoofdgerecht of bijgerecht en laat zien hoe leuk en spannend koken met een doodgewone groente kan zijn. Serveer de knolselderij als geheel of snij in plakken.Recept voor 2 personen


Ingrediënten gepofte knolselderij:

1 knolselderij

Een snuf zout

Flinke klont ongezouten roomboter


Ingrediënten pistachepesto:

30 gram pistachenoten

30 gram geraspte pecorino

1 bosje dragon, fijngehakt

1 halve teen knoflook

100 ml olijfolie

Peper en zout


Ingrediënten Pecorinokruimels:

30 gram geraspte pecorino

90 gram panko

1,5 el olijfolie


Receptuur:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de grove onderkant van de knolselderij en een plak van de bovenkant. Als de knolselderij erg zanderig is, wil je deze eerst eventjes goed wassen. Leg de knolselderij in het midden van een strook aluminiumfolie. Leg er een klont roomboter op en breng op smaak met peper en zout. Pak de knolselderij goed in en laat een uur tot anderhalf uur in de oven poffen (afhankelijk van de grootte).


Maak intussen de pistachepesto. Ik geef er de voorkeur aan pesto in een vijzel te maken, omdat ik van een grovere structuur houd, maar je mag ook een keukenmachine of blender gebruiken. Hak de blaadjes van de dragon fijn en verwijder de steeltjes. Vijzel deze fijn met een snuf zout en peper en voeg daarna de geraspte pecorino, pistachenoten en knoflook toe. Vijzel alles fijn tot gewenste structuur en voeg de olijfolie in een stroompje toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.


Voor de kaaskruimels verwarm 3 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de panko toe en roer regelmatig, totdat de panko lichtbruin en knapperig is. Voeg hierna de pecorino toe en schep om zodat de kaas aan de panko vastsmelt en je een soort kaaskruimels krijgt. Haal de knolselderij uit de oven en snijd in plakken. Schep de pesto eromheen en serveer met de kaaskruimels.


Geniet ervan!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook?' Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page