top of page

Gepocheerde Saffraan peren van Leonie Arends, Facebookgroep 'Koken met de Flevour Box'

Mijn naam is Leonie Arends. Ik ben getrouwd met Bert-Jan, moeder van drie uithuizige kinderen en trotse oma van Jens en Fiene. Polderbewoner sinds wij in 1998 in Zeewolde kwamen wonen.

Sinds de eerste lockdown koop ik de Flevour Box. Het is echt een kanootje voor me. Ik haal de box op bij fruithandel Smits, waar ik m eten een tas vol lekkers insla. Het is ontzettend leuk om te ontdekken hoeveel verschillende producten er in de polder geteeld worden, bijvoorbeeld quinoa. Ik eet quinoa wekelijks en heb meteen online een flinke zak besteld. De quinoa werd door de boer zelf thuisbezorgd. Daar kan ik van genieten.


Het is voor mij ook iedere keer weer een feestje om te bedenken wat ik nu weer zal maken met de producten uit de box. In de decemberbox zaten stoofperen. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan, ik vind het al snel te zoet en vind ze ook een beetje saai. Gelukkig viel mijn oog ook op een zakje saffraan, uit mijn eigen Zeewolde nog wel. Laat één van mijn favoriete chefs van dit moment (Ottolenghi) nu een heerlijk recept hebben voor saffraan stoofperen!


De saffraan doet de peren prachtig goudgeel kleuren. Ik heb de peren gehalveerd, gewoon voor ‘t gemak, maar je kunt natuurlijk ook het steeltje eraan laten en ze mooi presenteren. Op een rood bord bijvoorbeeld voor de volgende kerst. Of iets met een frisse groene kleur. Heb je alvast een ideetje voor de paas brunch. Oh ja en noem het dan ook gepocheerde peren, dat klinkt meteen chique en interessant, zelfs voor iemand die stoofperen saai vindt.


Recept hieronder:


Het recept van Ottolenghi door Flevour Box consument: Leonie Arends!


Ingrediënten uit de box 6 stoofperen 1⁄4 theelepel saffraandraadjes of het hele zakje uit de Flevour Box van december.


Andere ingrediënten 1⁄2 eetlepel kardemom peulen 500 milliliter witte wijn 100 gram suiker 1,5 eetlepel citroensap snufje zout


Receptuur: Kneus de kardemom peulen voorzichtig en doe ze met de wijn, suiker, citroensap, saffraan en het zout in een kleine pan. (Een pan waarin je peren knus bij elkaar staan en straks onder de wijn verdwijnen)

Breng wijn met de specerijen langzaam aan de kook en roer net zolang tot de suiker opgelost is. Doe de peren in de wijn. Indien ze niet onderstaan voeg dan net zoveel water toe totdat ze net onderstaan. Of nog wat meer wijn natuurlijk.

Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de peren in ongeveer 30 minuten zacht, maar nog wel stevig genoeg om de vorm te behouden.


Laat ze daarna nog een tijdje in het vocht staan om de mooie kleur op te nemen.


Eetsmakelijk!Wil jij ook met een van jou recepten in het volgende magazine komen? Stuur ons dan een mail of plaats een bericht in de facebook groep. Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Comentarios


bottom of page