Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren van Hanneke de Jonge, Culinea


Deze gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren is een variant op het eiergerecht de Shakshuka.


Met slechts een paar ingrediënten flans je een heerlijk vegetarisch gerecht in elkaar.

Ik heb koningsboleten, shiitake en oesterzwammen paddenstoelen gebruikt.

Maar je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken.



Recept voor 2 personen


Ingrediënten:

400 gr gemengde paddenstoelen

4 stengels palmkool uit de Flevour Box

olijfolie

2 el kruidenboter

4 eieren

peper en zout

Parmezaanse kaas


Receptuur:

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken.


Verwijder de harde nerf uit de palmkool en snijd de bladeren grof.


Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de paddenstoelen. Doe dit eventueel in porties.


Bak dan de palmkool ook mee met de paddenstoelen.


Doe de kruidenboter erbij en laat dit nog even smelten tussen de paddenstoelen.


Maak dan vier kuiltjes en breek hierin de eieren. Bestrooi met peper en zout.


Leg een deksel op de pan en laat de eieren garen in 5-7 minuten.


Zet dan de pan op tafel en bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas.


Serveer het met een stokbroodje.



Smakelijk!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!