top of page

Gemasseerde sumak uien van Nadia Zerouali


Toen ik (Eva) deze voor de eerste keer bij Nadia Zerouali aan de keukentafel at, verscheen er een ontzettende grote glimlach op mijn gezicht. DIT IS ZO ONTZETTEND LEKKER! Je kan het met alles eten en het is eigen ontzettend simpel om te maken en tevens heel rustgevend. Heb jij al eens een uit gemasseerd met zout en specerijen? Doe het! Het is zalig. En ik beloof je... je zal niet gaan huilen.Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 2 rode uien

1-2 tl sumak


Andere ingrediënten: 1 tl fijn zeezout


Receptuur: Pel en snijd de uien in halve ringen.


Bestrooi ze met wat zout en masseer tot ze beginnen te glimmen.


Bestrooi naar smaak met sumak en masseer dit er ook door.


Gebruik direct als topping voor soep, saus, salade, broodje of eigenlijk lekker op alles. Bewaar kan een dag of 2 afgedekt in de koelkast.Eetsmakelijk!
Sumak is een specerij gemaakt van gekneusde bessen van de sumakplant. Het heeft een frisse, maar pittige smaak. De smaak is fris-zurig (bijna als citroen), maar dan nog aromatischer. Lekker gestrooid over eitjes, hummus, labneh en in marinades of specerijenmengsel voor kip, groente, vlees en vis.


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comments


bottom of page