top of page

Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook van Hanneke de Jonge, Culinea

Als je niet van witlof houdt omdat je het te bitter vind, maak dan eens deze overheerlijke gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook. Ik weet zeker dat je witlof dan lekker vindt. En het is weer eens een hele andere manier om witlof te bereiden.


Witlof wordt meestal op de klassieke manier geserveerd met ham en kaas uit de oven, maar dit is toch even net weer iets heel anders. Door de witlof te karameliseren in roomboter met honing krijgt het een heerlijke smaak.


Als je geen zwarte knoflook kunt vinden, vervang het dan door Polderknoflook.


Recept voor 4 personenIngrediënten uit de box:

4 witlofstronken


Andere ingrediënten:

40 gr roomboter

4 el honing

1/4 tl zout

1/2 sinaasappel, sap ervan

4 teentjes zwarte knoflook


Receptuur:

Snijd het donkere kontje van de witlofstronken, verwijder eventueel de wat beschadigde buitenblaadjes en snijd de witlofstronken dan in de lengt doormidden.


Snijd de zwarte knoflookteentjes in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de klont boter met de honing en zout tot dit gaat karameliseren.


Leg dan de witlof hierin met de snijkant naar beneden. Bak ze in ongeveer 3-4 minuten tot deze kant mooi bruin gekarameliseerd is. Draai ze dan voorzichtig om met een tang en bak de andere kanten goudbruin.


Blus het af met de sinaasappelsap. Zet het vuur lager, voeg de zwarte knoflook toe en laat dit nog een minuut of tien doorgaren tot de witlof lekker zacht is.Dat wordt smullen!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Σχόλια


bottom of page