top of page

Gefrituurde schorseneren-witlofsalade met pijnboompitten dressing van Nadia Zerouali

Jan en Sam van Geffen telen op ruim 90 hectare zavelgrond in Lelystad een aantal lekkere biologische groenten zoals prei, schorseneer, pastinaak, wortelpeterselie, aardpeer en kliswortel. Arenosa is met 8 hectare een van de grootste biologische telers van schorseneren in Nederland. Schorseneren is een echt winterse groente en kan je deze maand vinden in de Flevourbox. De groente heeft een typische romige, aardse smaak en kan vergeleken worden met asperge en bloemkool. Nadia maakt een aantal heerlijke recepten voor deze vergeten groente, hieronder: gefrituurde schorseneren!

Credits: Fotografie Alexander


Een recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 300 gram schorseneren

1 kleine ui

4 struikjes witlof


Andere ingrediënten: 4 eetlepels (witte wijn) azijn

peper & zout

olie om te frituren

50 gram pijnboompitjes

½ theelepel gladde mosterd

6 eetlepels milde olijfolie

100 gram frambozen (diepvries)

100 gram granaatappelpitjes

Receptuur: Maak de schorseneren schoon en schil ze, onder water, met handschoenen aan. Schaaf ze in dunne lange repen. Bewaar ze eventueel tot gebruik in een laagje water met wat azijn.

Verhit de olie om te frituren. Dep de schorseneren goed droog en frituur ze in kleine porties tegelijk goudbruin in de hete olie. Laat op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met wat zout.

Maak de dressing: pureer de pijnboompitjes met het (gepelde) uitje, de mosterd, olijfolie, naar smaak 2-3 el azijn en wat peper en zout tot een romige dressing.

Haal de blaadjes witlof los. Was en droog ze. Verdeel over een schaal of borden.

Verdeel de dressing, (ontdooid) frambozen, granaatappels en knapperige schorseneren over de salade.

Serveer direct. Lekker bij geroosterde kip!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comments


bottom of page