top of page

Frittata, een hartige aardappeltaart, van restaurant Le Mirage Emmeloord

De Bergerac komt van origine uit Frankrijk. Het is een paars-witte vlezige aardappel, ook wel truffelaardappel genoemd. De schil is paars-zwart. Het kenmerkende aan deze aardappel is de witte ring onder de schil. De smaak van de bergerac is nootachtige en zoet. De Bergerac is een vastkokende aardappel, die u het beste in de schil kunt koken zodat de aardappel mooi paars blijft. Naast koken zijn deze aardappelen ook geschikt om te stomen, pureren, bakken en grillen.
Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: ½ kg Bergerac aardappels, violet, goed gewassen en ongeschild. 2 courgettes 2 middelgrote uien, in ringen


Andere ingrediënten: 100 ml room (of volle melk) 4 tot 6 eieren (middel) 1 takje rozemarijn zout en versgemalen peper 50 gram boter


Receptuur: Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout, nog niet gaar. Giet ze af laat uitstomen zonder deksel op de pan. Snijd ze in plakken als ze flink zijn afgekoeld.

Snijd de ongeschilde courgettes ook in dunne plakken.


Klop de eieren los met de room, gesneden rozemarijn, zout en peper.


Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak hierin de uien glazig.

Verdeel de aardappelplakjes, de courgette en de uien in de pan of in een ovenschaal.


Schenk het eimengsel erover, zet het vuur laag en bak de frittata 15 - 20 minuten tot de onderkant bruin is. Doe een deksel op de pan om de bovenkant helemaal te laten stollen. Of maak het gerecht in een ovenschaal en plaats het in de oven; 20 minuten op 200 graden.


Eigenlijk is de frittata zeer geschikt voor restverwerking: alles wat je over hebt aan gekookte groente restjes, kun je in de frittata doen (sperziebonen, bieten, bleekselderij, bloemkool enz.). Het gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. Als hoofdgerecht of als bijgerecht.


Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

Comments


bottom of page