Smaakmaker Sanne Flantua maakte in samenwerking met de Lelystadse Boer een kookvideo voor dit receptuur. Benieuwd? Bekijk deze kookvideo op ons youtube kanaal: Flevour Box.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten uit de box:
8 eieren
sumak
Andere ingrediënten:
400 ml boerenyoghurt (naturel)
1 tl polderknolflook puree
2 tl koolzaadolie
snufje zout
Verse en groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, kervel, lente ui)
150 ml gezouten boter
2 tl chilipeper en/of gerookte paprika
Receptuur:
Maak de labneh door de yoghurt met een snuf zout te mengen. Leg een schone theedoek (of nog beter een kaasdoek) in een zeef en plaats deze boven een kom. Giet de yoghurt erin en laat het minimaal 4 uur uitlekken.
Snijd de verse en groene kruiden fijn.
Zet een pan op en verwarm de koolzaadolie. Bak hierin de eieren ongeveer 2-3 min, tot het eiwit gestold is maar eigeel nog zacht.
Smelt in een andere pan de boter. Voeg hier chilipeper en/of gerookte paprika aan toe. Laat de boter op laag vuur bruin worden.
Smeer de labneh uit op het bord en leg hier de gebakken eieren op.
Druppel de chiliboter over het ei en maak het gerecht af door hier nog wat sumak, verse kruiden en zout naar wens op te doen.
Eetsmakelijk!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!