Fetteh met gebakken maitake paddenstoelen | Nadia Zerouali

Nadia gaat bijna iedere zaterdag naar de biologische boerenmarkt om lokale producten te kopen. Een van haar favorieten zijn de verschillende soorten paddenstoelen. Het liefst bakt ze deze met een beetje peper en zout in de pan, écht puur genieten.


Speciaal voor de Flevour box maakt ze een gerecht met de paddenstoelen van Upzwam. Fetteh betekent in het arabisch ‘kruimels’ en bestaat in dit geval uit kikkererwten, knapperig brood, knoflook yoghurt en een topping van de heerlijke paddenstoelen


📸 : Sven Benjamins


De ingrediënten voor 4 personen

Uit de Flevour box oktober haal je:

150 g maitake en oesterzwam


Andere ingrediënten

300 g kikkererwten (1 nacht geweekt)

4-6 el witte tahina

½ citroen

2 flatbreads (Arabisch platbrood, of 4 pitabroodjes)

milde olijfolie

zout

sumak en/of za’atar

1 el maïzena

½ l Turkse yoghurt (3½ %)

1 teentje polderknoflook


Lekker met takjes verse munt, partjes zoete ui, ingemaakte meiknolletjes, pepertjes, komkommertjes, olijven


Receptuur:

Kook de kikkererwten in ruim water in ca. 45 min. gaar. Giet af en stamp of vijzel fijn tot een zalvige hummus met de tahina en een scheutje water, breng op smaak met wat citroensap, eventueel wat fijngeperst knoflook en zout.


Scheur de flatbreads in stukjes. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin en knapperig, bestrooi met wat zout en naar smaak wat sumak en/of za’atar.


Roer de maïzena los met een scheutje water. Verwarm de yoghurt met de maïzena op laag vuur en pers het teentje knoflook erboven uit, breng op smaak met zout (laat niet koken anders raakt het in de schift).


Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gescheurde paddenstoelen op matig vuur in enkele minuten goudbruin.


Verdeel de hummus en het flatbread over 4 ruime kommen, verdeel de warme knoflookyoghurt en de warme paddenstoelen erover.


Serveer met takjes verse munt, partjes ui en ingemaakt zuur.



Kijk tip: in deze aflevering van BinnensteBuiten bereidt Nadia Zerouali Fetteh met kikkererwten. En andere recept als ze hierboven heeft beschreven, maar dan krijg je wel een idee van het gerecht.


Eet smakelijk!

Wil je weten waar je Flevolandse platbrood en knoflook kunt kopen...? Ga dan naar 'Koop Lokaal' en zie waar je terecht kan voor deze lokale producten.

Deze website is een initiatief van

  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn
  • Facebook
unnamed-1.png
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn
  • Facebook