top of page

Fattoush met ingemaakte gele bietjes van Nadia Zerouali

Boerkok is Gerhard Flantua, Gerard is Boerkok, een lokaal gezicht met een eigen Flevolandse identiteit. In 1993 gestart met Flantua's, restaurant op luchthaven Lelystad en in 2016 werd “kavel klunder” ons eigen erf aan de Meerkoetenweg 9 in Lelystad. Met respect voor omgeving en waardering voor burenboeren biedt Boerkok ieder een gelegenheid. Deze maand hebben wij de ingemaakte gele bieten van Boerkok in de box. De bieten zijn heerlijk in een salade of op een broodje. Speciaal voor deze maand een heerlijk recept van Nadia.


Credits: Sven BenjaminsRecept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: Gele ingemaakte bietjes 2 el sumak Andere ingrediënten: 3 knapperige komkommers 2 bakjes kerstomaatjes 6 lente-uitjes 1 bos peterselie 1 bos verse munt 1 bosje verse dragon 2 flatbreads (olie om te frituren) 4 little gem’s of 1 grote romaine sla granaatappelmelasse ½ teentje knoflook zout sap van ½ citroen olijfolie


Receptuur: Snijd de komkommers in grove stukken. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de lente-ui in schuine stukjes. Pluk de kruiden en scheur de blaadjes peterselie en munt klein.


Snijd het brood in stukjes en rooster of frituur het brood goudbruin en knapperig. Bestrooi direct met wat sumak en zout.


Scheur of snijd de little gem blaadjes. Snijd de bietjes fijn.


Meng de komkommer met de tomaatjes, lente-ui, de verse kruiden, bietjes en sla.


Pureer de granaatappel melasse met de knoflook, sumak, zout, citroensap en olijfolie.


Bestrooi met het knapperige brood en besprenkel royaal met de granaatappel melasse dressing.


Smullen!
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comments


bottom of page