Eiersalade met mosterd-kerrie mayonaise van Hanneke de Jonge, Culinea

Een heerlijk lunchgerecht voor het Paasweekend. Verwen jezelf en jouw gezin met een lekker broodje rijkelijk gevuld met een zelfgemaakte eiersalade. Deze eiersalade is niet alleen ontzettend lekker op een boterham of broodje maar ook heerlijk op een toastje voor bij de borrel



Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box:

4 hardgekookte eieren

1 tl (grove) mosterd van Almeerse weelde

½ kleine rode ui, gesnipperd


Andere ingrediënten:

2 el mayonaise

1/2 tl kerriepoeder

peper en zout

4 broodjes

1 zakje rucola

paar takjes bieslook


Receptuur: Kook de eieren en pel ze.

Hak de hardgekookte eieren in stukjes.


Maak de mosterd kerriemayonaise: meng de mayonaise met de mosterd, kerriepoeder en de gesnipperde rode ui. Breng de saus op smaak met peper en zout.


Meng de eieren door de mayonaise.


Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met wat sla en daarna met de eiersalade.


Knip er eventueel nog wat bieslook boven en smullen maar!





Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!