top of page

Dutch baby met gestoofd fruit van Nadia Zerouali

Een toetjes recept van Nadia Zerouali voor 4 personen




Ingrediënten uit de box:

2 stoofperen

2 appels

½ eetlepel appel-kersensap

150 gram pannenkoekenmix


Andere ingrediënten:

6 eieren

3 deciliter melk

2 eetlepels suiker

snufje zout

100 gram boter

lobbige ongezoete room of crème fraîche


Receptuur:

Was en schil eventueel het fruit. Halveer en stoof zachtjes gaar in het sap.

Als de appels eerder zacht zijn dan de peren haal ze er dan uit.

Bewaar het fruit en kook het sap op laag vuur in tot een dikke siroop.


Zet 2 kleine of 1 grote ovenvaste koekenpan in het midden van de oven, zet de oven op 225 graden en verwarm voor.


Klop de eieren met de melk, suiker en een snufje zout in een blender tot een romig en glad geheel. Voeg op het laatste de pannenkoekenmix toe en roer tot een glad beslag.


Open de oven en doe de boter (verdeeld) in de hete koekenpan. Giet het beslag zo snel mogelijk in de gloeiend hete pan en doe de ovendeur dicht.


Bak de Dutch baby in 15-20 minuten tot het helemaal opgepoft en gaar is.


De Dutch baby zakt een beetje in zodra je deze uit de oven haalt maar dat is oke!


Serveer direct en in de hete koekenpan met het gestoofde fruit en wat van de saus. Lekker met een beetje room.


Eetsmakelijk!



Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!

bottom of page