Chioggabiet met gerookte makreel, hazelnoten en dillemayonaise van Anne Driesman



Recept voor 2 personen


Ingrediënten:

2 Chioggabieten uit de Flevour Box

100 gram gerookte makreelfilet

30 gram hazelnoten

3 eetlepels mayonaise

bosje dille

halve groene appel (granny smith)

versgemalen zwarte peper naar smaak


Receptuur:

Was en schil de bieten en schaaf ze vervolgens in dunne plakjes (met bijvoorbeeld een groenteschaaf of mandoline).


Rooster de hazelnoten in een koekenpan goudbruin en hak grof.


Doe de mayonaise met de dille (houd wat takjes apart voor garnering), zwarte peper en 1 eetlepel water in een blender en pureer tot een grove saus.


Snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne luciferhoutjes.


Bouw het bord op. Schik de plakjes biet en verdeel de makreel, appel en hazelnoten erover. Schep de mayonaise er overheen en garneer met wat dille.



Eetsmakelijk!



Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!