Een lekkere hamburger is toch een guilty pleasure van iedereen? Met deze versie hoeft een hamburger helemaal niet guilty te zijn!

Een recept voor 4 tot 5 burgers
Ingrediënten uit de box:
1 pakje Love Beets
1 kopje gekookte quinoa
1 uien, fijngehakt
Andere ingrediënten:
1 blikje kikkererwten, uitgelekt
1 eetlepel milde olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel water
1 eetlepel tahin
1 eetlepel mayonaise
¼ theelepel knoflookpoeder
¼ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
hamburger broodjes, gegrild
Toppings optioneel: ingelegde uien, tuinkers, sla of harissa.
Receptuur:
Verhit wat olie in een pan op middelhoge temperatuur. Voeg ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zien en licht gekaramelliseerd zijn.
Doe dit vervolgens samen met lijnzaad, water, tahini, mayo, knoflookpoeder, zout, peper en quinoa in een grote schaal en meng. Pulseer in een keukenmachine de kikkererwten samen met de rode bietjes tot ze fijngehakt zijn. Voeg dit toe aan het quinoa-mengsel en roer het geheel goed door tot alles mooi roze kleurt en goed mengt.
Vorm met de hand burgers van dit mengsel. Verhit in een grote pan olie en braad de burgers per kant 4 minuten aan tot ze lekker knapperig zijn.
Leg ze vervolgens op de gegrilde broodjes en completeer deze met de overige toppings zoals ingelegde uien, verse kruiden zoals tuinkers, sla of harissa. Je kan de harissa ook eventueel mengen met wat yoghurt, citroensap en een klein beetje zout en smeer het op de onderkant en bovenkant van je broodje.
Gezond smullen!
Wil je nog iets meer weten over Beetz? In oktober heeft TV programma BinnensteBuiten een mooie reportage gefilmd over de rode bieten: Bietjes, Zeewolde | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl)
Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!