Broodje Knakwortel met gegrilde paddenstoelen, tahina dip & dukkah van Nadia Zerouali



Recept voor vier broodjes


Ingrediënten uit de box: 200 g paddenstoelen 4 knakwortels

4 tl dukkah

Andere ingrediënten

milde olijfolie peper en zout 75 g witte tahina 1⁄4 teentje verse knoflook 1⁄4 bos verse peterselie en/of dille citroensap 4 brioche broodjes

Receptuur: Maak de paddenstoelen schoon en gril ze in een hete droge grillpan rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.

Roer ondertussen de tahina los met een flinke scheut koud water, eerst word het wat dikker en dan net zoveel water toevoegen totdat je een romige structuur hebt.

Rasp de knoflook fijn. Snijd de groene kruiden fijn.

Roer de knoflook en groene kruiden door de tahina, voeg naar smaak zout en citroensap toe.

Verwarm de knakwortels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Halveer ondertussen de broodjes en rooster eventueel aan 1 kant goudbruin.

Vul de broodjes met een knakwortel en verdeel er wat gegrilde paddenstoelen, tahinadip en dukkah over. Serveer met een frisse salade.


Eetsmakelijk!




Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!