top of page

Aardpeer risotto | Nadia Zerouali

Nadia is smaakmaker van de Flevour Box en weet met elk product de lekkerste gerechten te maken. Wil je meer over Nadia weten? Neem dan een kijkje in het magazine van oktober waar een interview staat met Nadia. Deze maand heeft Nadia weer recepturen voor ons gecreeërd, in deze post de ‘Aardpeerrisotto. Eet smakelijk!Credits: Fotografie Alexander


Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box: 2 uien 1 teentje knoflook 500 gram aardpeer van Arenosa

Andere ingrediënten: 1 liter groentebouillon peper en zout koolzaadolie 2 deciliter Almeerse witte wijn 4 eetlepels geraspte oude kaas 25 gram boter uien-knoflookolie van Smaakmaker Sanne Flantua


Receptuur: Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Schil de aardpeer en snijd in gelijke stukjes.

Zet de bouillon op het vuur en voeg de aardpeer, ui en knoflook toe.

Breng de ‘soep’ aan de kook en pureer zodra de aardpeer gaar is met een staafmixer. Breng evt op smaak met peper en zout.


Verhit 2 el olie in een pan en voeg de rijst toe. Bak de korrels al omscheppende tot ze beginnen te glanzen en bijna opspringen uit de pan. Voeg dan de wijn toe, raar en laat verdampen.


Schep met een soeplepel nu steeds beetje bij beetje de soep door de risotto tot deze is opgenomen en roer constant.


Herhaal dit ca. 18 min (blijf roeren) tot de risotto gaar maar nog al dente is. De risotto moet nog vochtig en romig zijn. Roer er op het laatst de kaas en boter door.


Verdeel over warme diepe borden, druppel er wat van de ui-knoflookolie over en serveer direct.


Eetsmakelijk!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Kommentare


bottom of page