top of page

Aardbeien Eton Mess met hangop van Hanneke de Jonge, Culinea

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Deze aardbeien Eton Mess met hangop is een iets “gezondere” versie omdat ik geen slagroom of de zogenaamde double cream gebruikt heb.

Als je zelf de meringues wilt maken, doe dit dan ruim van te voren. Maar meng het pas door het toetje vlak voordat je het gaat serveren, anders verlies je het lekkere brosse van het schuimkoekje. Hangop maak ik heel simpel door (Griekse) yoghurt een paar uur door een papieren koffiefilter in een plastic koffiefilter te laten uitlekken.


Recept voor 4 personen


Ingrediënten uit de box:

500 gr verse aardbeien


Ander ingrediënten:

600 ml Griekse yoghurt

2 eiwitten

75 gr kristalsuiker

3 meringues


Receptuur:

Laat de yoghurt een paar uur uitlekken in een schone theedoek in een vergiet of in een koffiefilter (zie hiernaast).


Spoel de aardbeien schoon, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Houd 2 aardbeien achter voor de garnering. Snijd de helft van de aardbeien in kleine blokjes en pureer de andere helft met een staafmixer.


Als de yoghurt mooi dik geworden is, klop dan de eiwitten met de kristalsuiker stijf (de eiwitten zorgen voor een luchtige yoghurt). Spatel de eiwitten voorzichtig door de dikke yoghurt.


Meng vlak voor het serveren de aardbeistukjes en meringues in stukjes door het yoghurtmengsel. Doe een flinke lepel van het yoghurtmengsel in elk glas, giet er een beetje aardbeipuree op en lepel dan de glazen bijna vol. Garneer met een halve aardbei.
Een heerlijk toetje! Eetsmakkelijk!


Heb jij je al aangesloten bij de 'Koken met de Flevour Box' Facebook? Doe dit snel, inspireer anderen en deel de recepten die jij maakt!


Comentarios


bottom of page